Activiteiten

Uiteraard bent u bij ons in de winkel altijd van harte welkom om even aan te schuiven voor een lekker proefglaasje van het een of het ander.

Daarnaast organiseren wij regelmatig proeverijen in verschillende settings, zoals bijvoorbeeld masterclasses, overzichtsproeverijen, workshops en diners. De ene keer aan de gezellige proeftafel bij ons in de winkel, de andere keer op locatie bij een van onze horecapartners.

Proeverij op maat

Ook is het mogelijk om een privéproeverij door ons te laten verzorgen.

Dit kan voor zowel kleine als grotere groepen en zowel bij ons in de winkel als bij u thuis of op locatie. Hiervoor hebben wij geen vaste pakketten beschikbaar. Op basis van uw wensen en budget maken wij graag, geheel vrijblijvend, een voorstel op maat. Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze winkels.


Onze proeverijagenda

Hieronder vindt u een overzicht van de proeverijen die wij de komende tijd organiseren.

Opgeven kan via de link bij de betreffende proeverij of via een van onze winkels. Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.


Woensdag 3 april 2019 | The Story of William Grant & Sons

The Story of William Grant & Sons


Datum: 3 april 2018
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: het Wapen van Rijsenburg
Adres: Hoofdstraat 83, 3971 KE Driebergen-Rijsenburg
Spreker: Tony van Rooijen
Prijs: € 35,00

 

Op woensdag 3 april komt Tony van Rooijen, de brandambassador en whiskyexpert van alle whiksy’s van William Grants & Sons, naar Driebergen. Hij zal deze avond een masterclass verzorgen van o.a. Glenfiddich en The Balvenie. De historie maar ook leuke “weetjes” van deze distilleerderijen zullen aan de orde komen. We laten verschillende mooie bottelingen proeven, wat we precies gaan proeven blijft een verrassing, maar we beloven je dat het een leerzame en leuke avond gaat worden. De chef-kok van het Wapen van Rijsenburg zal er bijpassende amuses bij maken.

We gaan de volgende whisky’s proeven:

-Glenfiddich 18 years old

-Kininvie 23y

-The Balvenie 17y DoubleWood

-Glenfiddich Project XX

-Ordha

-Glenfiddich Fire and Cane

Deel deze proeverijen

Zaterdag 11 Mei 2019 | Grote Voorjaar Wijnproeverij

Grote Voorjaar Wijnproeverij


Datum: 11 mei 2019
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Winkel Driebergen
Adres: Onze winkel op de Traaij 102 in Driebergen-Rijsenburg

 

Op zaterdag 11 mei is onze grote wijnproeverij in onze winkel in Driebergen. Deze middag staan diverse importeurs voor u klaar om diverse mooie wijnen te laten proeven. We hebben een grote selectie witte- en roséwijnen open staan. Maar ook mooie rode wijnen die te drinken zijn bij de barbecue.

Slagerij Marlet zal het barbecue seizoen openen. Bij ons achter de winkel komt Anne Kramer , eigenaar van Marlet, deze middag een barbecue presentatie geven. Wij zullen bij diverse gerechtjes een bijpassende wijn laten proeven.

Dus kom langs 11 mei en laat je verrassen.

Deel deze proeverijen

Woensdag 29 mei | Wijnmasterclass Betuws Wijndomein

Wijnmasterclass Betuws Wijndomein


Datum: 29 mei 2019
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Het Wapen van Rijsenburg
Adres: Hoofdstraat 83, Driebergen-Rijsenburg
Prijs: € 20,00

 

Woensdag 29 mei komt één van de beste wijnmakers van Nederland naar Driebergen! Diederik Beker komt een masterclass verzorgen met een selectie van zijn wijnen. Het Betuws Wijndomein ligt in Erichem ongeveer 30 minuten met de pont vanaf Driebergen. Diederik is meerdere keren in de prijzen gevallen nationaal maar ook internationaal. In 2017 werd hij nog uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Nederland.

 

Maar ook in 2018 viel het Domein in de prijzen met de prijs voor de constante kwaliteit van de wijnen afgelopen jaren. Diederik komt deze avond alles vertellen over zijn wijngaard maar uiteraard gaan we ook zijn mooie producten proeven. Het Wapen van Rijsenburg zal hier bijpassende amuses serveren. Ook heeft het Wapen van Rijsenburg een speciaal menu in April met een wijnarrangement met de wijnen van Betuws Wijndomein.

 

Kortom ben je een echte wijnliefhebber en wil je de mooiste wijnen uit Nederland proeven, kom dan naar deze geweldige masterclass.

Deel deze proeverijen