Activiteiten

Uiteraard bent u bij ons in de winkel altijd van harte welkom om even aan te schuiven voor een lekker proefglaasje van het een of het ander.

Daarnaast organiseren wij regelmatig proeverijen in verschillende settings, zoals bijvoorbeeld masterclasses, overzichtsproeverijen, workshops en diners. De ene keer aan de gezellige proeftafel bij ons in de winkel, de andere keer op locatie bij een van onze horecapartners.

Proeverij op maat

Ook is het mogelijk om een privéproeverij door ons te laten verzorgen.

Dit kan voor zowel kleine als grotere groepen en zowel bij ons in de winkel als bij u thuis of op locatie. Hiervoor hebben wij geen vaste pakketten beschikbaar. Op basis van uw wensen en budget maken wij graag, geheel vrijblijvend, een voorstel op maat. Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze winkels.


Onze proeverijagenda

Hieronder vindt u een overzicht van de proeverijen die wij de komende tijd organiseren.

Opgeven kan via de link bij de betreffende proeverij of via een van onze winkels. Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.


Whisky Festival Driebergen | Zondag 8 maart 2020

Whisky Festival Driebergen


Datum: 8 maart 2020
Aanvang: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Hotel de Bergse Bossen
Adres: Traaij 299, Driebergen-Rijsenburg
Thema: Whisky Festival Driebergen – Met meer dan 50 whisky’s
Prijs: € 30,00

 

Ook in 2020 organiseren we het whiskyfestival in Driebergen.

Deze keer zijn we te gast bij Hotel de Bergse Bossen. Verschillende importeurs zullen de mooiste bottelingen laten proeven. Veel whisky’s zijn gratis te proeven, maar er zullen ook whisky’s zijn waarvoor bijbetaald moet worden.

Bij de entreeprijs zit een broodje inbegrepen.

De volgende importeurs zullen aanwezig zijn:
Van Wees
Maxxium Nederland
Bresser & Timmer
Beek Spirits
Springbank

Zondag 5 april 2020 | Voorjaar wijnproeverij

Voorjaar wijnproeverij


Datum: 5 april 2020
Aanvang: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: De Mol DrankenSpecialist
Adres: Traaij 102, 3971 GS Driebergen-Rijsenburg
Prijs: GRATIS

 

We kijken nu al uit naar de zomer, we kunnen niet wachten op het mooie weer. Bij een heerlijke barbecue of borrel horen ook heerlijke zomerse wijnen. Deze middag hebben we diverse importeurs uitgenodigd om wijnen te laten proeven uit diverse landen. Vooral wit en rosé zal deze middag de revue passeren.

Gildeslagerij Marlet komt deze middag het barbecue seizoen openen, hij zal diverse mooie stukken vlees van de houtbarbecue laten proeven.

Meld je dus snel aan, het is echt de moeite waard om te komen.

Woensdag 8 april 2020 | Riedel glas Masterclass

Riedel glas Masterclass


Datum: 8 april 2020
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: De Heeren van Driebergen
Adres: Traaij 102 A, 3971 GS Driebergen-Rijsenburg
Spreker: Vincent Veer
Prijs: € 25,00

 

Wij verkopen al enige jaren de glazen van het merk Riedel. Recent hebben Annelies en Rogier een masterclass gehad onder leiding van Maximillian Riedel.

Dit heeft zoveel indruk gemaakt dat wij onze wijnliefhebbers deze ervaring ook willen laten ervaren. We willen aantonen dat een wijn door een Riedelglas beïnvloed wordt. We laten tijdens deze proeverij wijnen proeven uit vijf verschillende glazen. Een wijnproeverij voor de echte wijnliefhebber.

Victor van de Heeren van Driebergen zorgt voor heerlijke amuses die perfect bij de wijnen passen.

Woensdag 7 oktober 2020 | Beek Spirits Masterclass

Beek Spirits Masterclass


Datum: 7 oktober 2020
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: het Wapen van Rijsenburg
Adres:Hoofdstraat 83, 3971 KE Driebergen-Rijsenburg
Spreker: Jan Beek
Prijs: € 25,00

 

7 oktober zijn we te gast bij het mooie Wapen van Rijsenburg.

Jan Beek is sinds 2,5 jaar producent van diverse mooie spirits. Hij maakt inmiddels ongeveer 20 verschillende producten, en deze avond zullen we een groot gedeelte uit zijn collectie graan proeven. Jan gaat vertellen hoe hij zijn producten produceert en op het idee is gekomen. Het Wapen van Rijsenburg zal weer heerlijke Amsuses erbij serveren.

Woensdag 21 oktober 2020 | Diageo Blind Whiskytasting

Diageo Blind Whiskytasting


Datum: 21 oktober 2020
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: het Wapen van Rijsenburg
Adres:Hoofdstraat 83, 3971 KE Driebergen-Rijsenburg
Spreker: Herman van der Meij
Prijs: € 30,00

 

Woensdag 21 oktober zijn we te gast bij Het Wapen van Rijsenburg. We gaan deze avond iets doen wat al heel lang op ons verlanglijstje staat.

Een whisky blind tasting staat op het programma. Het enige wat we je kunnen vertellen is dat er whisky in zit, maar uit welk land, welk vat, hoe oud het is, dat gaan we je vertellen nadat je het geproefd hebt. Herman van der Meij is onze gastheer van vanavond. Wij noemen hem mister Diageo, hij werkt al 30 jaar voor dit mooie bedrijf, als iemand iets weet van whisky dan is het Herman.

Meld je snel aan, we verwachten dat deze snel vol is!!!

Zondag 1 november 2020 | Najaar wijnproeverij

Najaar wijnproeverij


Datum: 1 november 2020
Aanvang: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: De Heeren van Driebergen
Adres: Traaij 102 A, 3971 GS Driebergen-Rijsenburg
Prijs: GRATIS

 

Een echte winter hebben we niet meer in Nederland, helaas. Maar we gaan wel de periode in van rode wijnen, port en bubbels met de feestdagen.

We hebben onze importeurs uitgenodigd, zij komen met een mooie selectie wijnen, port en bubbels naar Driebergen. We hebben deze middag de wijnen buiten onze actie 6 halen, 5 betalen soms extra afgeprijsd, dus reden genoeg om een bezoek te brengen bij de Heeren van Driebergen.

Donderdag 12 november 2020 | Champagne Masterclass

Champagne Masterclass


Datum: 12 november 2020
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Jachthuis Beukenrode
Adres: Beukenrodelaan 2, 3941 ZP Doorn
Prijs: € 35,00

 

We zijn op 12 november te gast bij Jachthuis Beukenrode voor een geweldige Champagne Masterclass van diverse mooie Champagne huizen.

Er zullen diverse soorten geproefd worden van de Moët & Chandon, Veuve Clicquot tot Dom Perignon. Jachthuis Beukenrode zal mooie amuses hierbij serveren. We gaan 6 verschillende bottelingen proeven. We gaan u een bruisende avond beloven, meld je snel aan.

Zondag 15 november 2020 | Najaar wijnproeverij

Najaar wijnproeverij


Datum: 15 november 2020
Aanvang: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Restaurant Ripassa
Adres: Emmaplein 10, 3722 AD Bilthoven
Prijs: € 5,00

 

Voor onze klanten in Bilthoven hebben een mooi evenement in de agenda staan. We zijn te gast bij Ripasso, het mooie Italiaanse restaurant op het Emmaplein.

We hebben deze middag diverse heerlijke winterse wijnen open staan. Uiteraard staan er ook Italiaanse wijnen om te proeven. We hopen u graag te ontvangen op 15 november.

Donderdag 26 november 2020 | The Macallan Diner

The Macallan Diner


Datum: 26 november 2020
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Restaurant La Provence
Adres:Hoofdstraat 109, 3971 KG Driebergen-Rijsenburg
Prijs: € 150,00

 

We zijn 26 november te gast bij Restaurant La Provence voor een fantastisch diner. La Provence is inmiddels een begrip in de regio, en is in het bezit van 1 Michelinster.

Andre van Alten zal met zijn team een mooi vier-gangen diner bereiden waarbij verschillende bottelingen van de prestigieuze distilleerderij The Macallan worden geserveerd. Bram Kaplan is de brandambassador van The Macallan en zal deze avond begeleiden met uitleg over de whisky en distilleerderij maar ook over de foodpairing. Bram neemt ook vijf virtueel reality brillen mee, je wordt mee genomen naar The Macallan distilleerderij en kan dan rondkijken. Het belooft een avond te worden vol beleving en verrassingen.

Wacht voor dit event niet te lang met reserveren, we hebben plaats voor 45 personen, inmiddels zijn er al 20 gereserveerd.

 


 

De line-up:

  • The Macallan Triple Cask Matured 12 of Double Cask 12 in cocktail
  • The Macallan Double Cask 12  of Triple Cask Matured 12
  • The Macallan mystery bottling (mogen we pas rond de zomerperiode meer over vertellen !).
  • The Macallan Rare Cask
  • The Macallan Reflexion ( winkelprijs ongeveer 1100 euro )